Schatzoeken in Historisch Dreischor

1 – 31 oktober: Schatzoeken in Historisch Dreischor

Dit is een activiteit in het kader van de Maand van de Geschiedenis.
Het thema is dit jaar ‘Geluk’.

We gaan schatkaarten tekenen! Dreischor staat bekend als één van de mooist bewaarde ringdorpen van Nederland: waar je ook kijkt zie je prachtige stukjes geschiedenis. Al deze mooie plekjes gaan we deze maand verzamelen en vastleggen in zelfgemaakte schatkaarten. Zo zijn deze plekken voortaan voor iedereen te vinden!

De aftrap van dit feest vindt plaats op 1 oktober met een gratis workshop die voor iedereen toegankelijk is. We starten met een korte inleiding over de vormgeving van schatkaarten. Vervolgens gaan we op stap met een kader en vinden – al speurend – onze eigen schat: het stukje Dreischor dat ons hart sneller doet kloppen. Vervolgens tekenen we een mooie schatkaart die leidt naar de bewuste plek. Aan het einde van de middag hebben we al een mooi begin van onze verzameling schatkaarten!

Nog niet uitgetekend? De hele maand oktober kan je op eigen gelegenheid verder speuren en tekenen:  er hangt een kastje aan de gevel van Studio Onbekommerd. Hierin zijn de schatkaarten te vinden voor wie wil speuren. Maar ook materialen om zelf een schatkaart te maken. De verzameling kan dus nog de hele maand groeien! Kom lekker speuren of tekenen als je zin hebt!

Let op: om praktische redenen is deze tijd deze workshop verzet naar de ochtend!
1 oktober van 10 – 12 uur (dus niet van 13 -15 uur):  Aftrap ‘Schatzoeken in Historisch Dreischor’. Gratis en voor alle leeftijden.
De hele maand oktober: Schatkaarten, benodigdheden en werkbeschrijvingen zijn de hele maand te vinden in een kastje aan de gevel van Studio Onbekommerd. Veel plezier!

* Heb je problemen met aanmelden? Bel of mail even!
06-23863388 of info@studioonbekommerd.nl