FRAGMENTEN in woord en beeld

FRAGMENTEN in woord en beeld

Zeg nou zelf, deze tijd SCHREEUWT toch gewoon om een speciaal project?

Alles is Anders, dus dit is het ideale moment om wat vaker stil te staan bij ons dagelijkse leven. Wat doen we? Wat zien we? Wat vinden we belangrijk? Tegelijkertijd zijn we flink beperkt in onze sociale contacten, dus wat zou het fijn zijn als we elkaar op een andere manier kunnen ontmoeten.

In dit alles voorziet dit project FRAGMENTEN in woord en beeld!

Zonder enige voorkennis kan iedereen meedoen die zin heeft in een dagelijkse, korte adempauze. Bekijk de komende weken je directe omgeving met een open en nieuwsgierige blik. Tijdens dit project geven we ruimte aan wat zich vlak onder onze neus bevindt - of dat nu grootse waarheiden zijn of schijnbare futiliteiten – en maken naar aanleiding daarvan een foto of schrijven een korte tekst. We nemen de tijd voor details. Momenten. Fragmentjes.

'Het spannende aan dit project is dat het dag-thema de hele dag met me mee wandelt. En dan plotseling weet ik wat ik ermee ga doen! Ik kijk bewuster en daardoor is iedere dag weer nieuw.' Marjolijn

 Doe je mee?

Je ontvangt dagelijks een nieuw thema ter inspiratie en wordt uitgenodigd om iedere dag een bijdrage in te zenden die in maximaal tien minuten tot stand is gekomen. Je kunt schrijven (nav een duidelijke instructie) of foto's maken. Of allebei. Zo ontstaat in een paar weken een prachtige verzameling van fragmenten in woord en beeld, die samen veel zeggen over hoe we deze bijzondere periode hebben ervaren.

'Als ik ga slapen verheug ik me al op het thema van de volgende dag! Als ik het woord dan zie, begint het meteen te borrelen: even geen zorgen, maar spelen met taal. En wat een voldaan gevoel als het dan gelukt is!' 'Toke

En dan?

Dit project is gestart op 22 maart en wanneer de Corona-crisis op zijn einde loopt, zal ook dit project stoppen. We gaan dan op zoek naar een passende vorm voor de teksten en foto’s. Wordt het een boek? Een expositie? Een film? Dat blijft nog even spannend, maar alle deelnemers worden hiervan op de hoogte gehouden.

Een ding is zeker:
door dit project kunnen we elkaar blijven ontmoeten in onze woorden en beelden.
Onze verzameling zal een unieke kijk geven op een periode die ons nog lang bij zal blijven.

Inmiddels is er een groep van ruim 100 deelnemers actief in binnen- en buitenland.
En nog steeds geldt: hoe meer deelnemers, hoe beter!

'Door dit project ervaar ik geluk in allerlei kleine dingen waar ik normaal gesproken gewoon aan voorbij loop.'Fieke

Nieuwsgierig?
Meld je HIERONDER gratis aan:Je ontvangt alle praktische informatie direct in je mailbox.

'Soms heb je maar een woord nodig om creativiteit te laten stromen.' Nathalie

Hieronder vind je enkele inzendingen. Meer zien?
Kijk op de facebook-pagina van Studio Onbekommerd: iedere ochtend is er een post met veel inzendingen van de vorige dag.

Like a child I will
Let it all just surprise me
Whether small or big

Verrast door de golf
Van paniek en verbazing
Hoe gaan we dit doen

Met die verrassing
Voor de ander, verraste
Ik mezelf nog meer

'Eerst leek dit project me gewoon grappig, maar inmiddels merk ik dat het me aan het denken zet en ik meer aandacht heb voor dingen die normaal gesproken onopgemerkt blijven. Ik vind het leuk en ontspannend!. Jannie

'Dit project brengt mij luchtigheid en een glimlach. Het lezen en zien wat iedereen instuurt stemt mij tot nadenken. Heerlijk ook dat er niets hoeft en alles mag. Blij dat ik mag spelen in Ellen’s speeltuin!’ Annelies