FRAGMENTEN in woord en beeld

Let op: dit project is inmiddels afgerond, maar je kunt nog wel het WANDBOEK bestellen dat eruit is voortgekomen! Benieuwd? Lees dan even verder en bestel je eigen WANDBOEK of geef er één cadeau!

FRAGMENTEN in woord en beeld

Zeg nou zelf, deze tijd SCHREEUWT toch gewoon om een speciaal project?

Alles is Anders, dus dit is het ideale moment om wat vaker stil te staan bij ons dagelijkse leven. Wat doen we? Wat zien we? Wat vinden we belangrijk? Tegelijkertijd zijn we flink beperkt in onze sociale contacten, dus wat zou het fijn zijn als we elkaar op een andere manier kunnen ontmoeten.

In dit alles voorziet dit project FRAGMENTEN in woord en beeld!

Zonder enige voorkennis kan iedereen meedoen die zin heeft in een dagelijkse, korte adempauze. Bekijk de komende weken je directe omgeving met een open en nieuwsgierige blik. Tijdens dit project geven we ruimte aan wat zich vlak onder onze neus bevindt - of dat nu grootse waarheden zijn of schijnbare futiliteiten – en maken naar aanleiding daarvan een foto of schrijven een korte tekst. We nemen de tijd voor details. Momenten. Fragmentjes.

'Het spannende aan dit project is dat het dag-thema de hele dag met me mee wandelt. En dan plotseling weet ik wat ik ermee ga doen! Ik kijk bewuster en daardoor is iedere dag weer nieuw.' Marjolijn

 Hoe doen we dat?

Inmiddels is er een groep van ruim 100 deelnemers actief in heel Nederland (en hier en daar ook over de grens). Iedere deelnemer ontvangt dagelijks een nieuw thema ter inspiratie en wordt uitgenodigd om iedere dag een bijdrage in te zenden die in maximaal tien minuten tot stand is gekomen. Al ruim drie weken maakt iedereen dagelijks een tekst. Of een foto. Of allebei. Zo is een prachtige verzameling ontstaan van fragmenten in woord en beeld. Samen zeggen ze veel over hoe we in het leven staan en hoe we deze bijzondere periode hebben ervaren. Maar waarschijnlijk wordt dit eerder een tijdloos document, omdat het laat zien wat we belangrijk vinden, wat ons in het dagelijks leven ontroert, verrast of aan het lachen maaktDeze periode is een mooie aanleiding om dit alles in woord en beeld te vatten!

'Als ik ga slapen verheug ik me al op het thema van de volgende dag! Als ik het woord dan zie, begint het meteen te borrelen: even geen zorgen, maar spelen met taal. En wat een voldaan gevoel als het dan gelukt is!' 'Toke

En nu?

Dit project is gestart op 22 maart en na 6 weken hard werken door tientallen deelnemers, hebben we onze FRAGMENTENverzameling gegoten in een uniek WANDBOEK! Het WANDBOEK telt 54 inspirerende, verrassende, grappige en/of ontroerende pagina's. Iedere pagina is een pareltje in de vorm van een tekst, foto of een combinatie van tekst en beeld. Zo kan je zelf kiezen welke pagina je zichtbaar ophangt en hoe vaak je deze wisselt. Het WANDBOEK is dus eigenlijk een soort 'wisselschilderij'.

Klik hierboven:
in dit filmpje leg ik uit wat we met de FRAGMENTENverzameling
gaan doen en wat een WANDBOEK is.

Benieuwd?
Onderaan deze pagina kan je een aantal pagina's bekijken, en.....
Bij voldoende bestellingen volgt er een herdruk!

Het WANDBOEK - ook zeer geschikt als cadeau! - kost € 24,95,= (exclusief verzendkosten). Je krijgt hiervoor een wandboek met 27 dubbelzijdig full-coulour bedrukte, stevige pagina's met een ophanghaak. Meld je hieronder aan wanneer je er één wilt bestellen. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn wordt het WANDBOEK herdrukt. Je ontvangt dan een betaalverzoek en krijgt het thuisgestuurd.

Ja! Ik wil graag een WANDBOEK bestellen!

Een ding is zeker:
door dit project kunnen we elkaar blijven ontmoeten in onze woorden en beelden.
Onze verzameling zal een unieke kijk geven op een periode die ons nog lang bij zal blijven.

Door dit project ervaar ik geluk in allerlei kleine dingen waar ik normaal gesproken gewoon aan voorbij loop.'Fieke

'Soms heb je maar een woord nodig om creativiteit te laten stromen.' Nathalie

Hieronder krijg je een indruk van het WANDBOEK. Meer zien van het project?
Kijk op de facebook-pagina van Studio Onbekommerd in de periode vanaf 22 maart 2020.

'Eerst leek dit project me gewoon grappig, maar inmiddels merk ik dat het me aan het denken zet en ik meer aandacht heb voor dingen die normaal gesproken onopgemerkt blijven. Ik vind het leuk en ontspannend!. Jannie

'Dit project brengt mij luchtigheid en een glimlach. Het lezen en zien wat iedereen instuurt stemt mij tot nadenken. Heerlijk ook dat er niets hoeft en alles mag. Blij dat ik mag spelen in Ellen’s speeltuin!’ Annelies