Onbekommerd schrijven op vakantie

4-daagse workshop Onbekommerd Schrijven: 

***Schrijf je eigen dichtbundel!***

 

Heb je zin om:

*** een paar dagen stil te staan bij wat jij belangrijk vindt?
*** woorden te vinden voor dat wat sluimert?
*** onbekommerd creatief te spelen, stoeien en experimenteren?
*** uitgebreid te mijmeren?

Dan is deze meerdaagse schrijfworkshop echt iets voor jou!

Op een heerlijke groene en bosrijke plek gaan we aan de slagOnbekommerd Schrijven betekent: je laten verrassen. Je schrijft niet wat je van tevoren bedacht; de woorden dienen zich aan! Door eenvoudige en inspirerende schrijfopdrachten laat je woorden naar boven borrelen. Eenmaal opgeschreven herken je moeiteloos welke er voor jou toe doen. Met die woorden ga je op avontuur!

'Onbekommerd Schrijven is heerlijk: ontspannen aanklooien met pen & papier en tegelijkertijd dingen op een rijtje krijgen’ 
Marianne


Ontspanning en plezier staan voorop: je speelt en experimenteert met verschillende dicht- en tekstvormen. Al schrijvende dient zich een thema aan. Naar aanleiding daarvan laat je teksten ontstaan die jou raken. Je werkt zowel in de groep als individueel. Wanneer je teksten vorm gaan krijgen, komt ook de vormgeving aan de orde: vragen jouw teksten om illustraties? Hoe moet het boekwerk eruit gaan zien? Je gaat - naast het schrijven - aan de slag in het atelier en na 4 dagen ga je naar huis met je eigen dichtbundel!

‘Onbekommerd Schrijven betekent plezier in ontdekken waar je begint en eindigt. Luchtig en gemakkelijk schrijven’
Carola

Hoe werkt het?

 

Iedereen kan Onbekommerd Schrijven! Ik zorg voor eenvoudige en korte schrijfopdrachten, bijvoorbeeld in de vorm van zinnen die je af mag maken. Jij denkt niet na, en schrijft  het eerste wat in je opkomt. Fouten kun je niet maken. Spel- of taalfouten? Geen probleem. Mooie zinnen? Niet nodig! Je schrijft voor jezelf dus het is precies goed zoals jij het doet. Pas achteraf 'filter' je de belangrijkste woorden uit je schrijfsels en wat blijkt? Deze woorden zijn een GEWELDIGE inspiratiebron voor het schrijven van gedichten of andere teksten!
Als beeldend kunstenaar heb ik altijd al veel gebruik gemaakt van tekst en in deze meerdaagse workshop komen tekst en beeld mooi samen. Ik heb alles in huis om je Onbekommerd op weg te helpen naar je eigen dichtbundel!

vaas komkommer 'onbekommerd' (2)

"Ellen biedt enthousiasme, kennis van zaken, denkt creatief en technisch mee en werkt niet met een strak omlijst kader maar geeft vrijheid en ruimte tot ervaren. Kortom: ik geniet van haar lessen!"
Jantine

Voor wie?

Deze meerdaagse schrijfworkshop is geschikt voor iedereen die zin heeft om op ontdekkingstocht te gaan met woorden en tekst. Het is zowel een actieve als ontspannen vakantie waarin je je creatieve vermogens ontwikkelt en deze ook concreet vormgeeft in woord en beeld. Tegelijkertijd is het de ideale workshop om op adem te komen en weer even je focus te bepalen. Om deel te nemen is geen bepaalde voorkennis, vaardigheid of voorbereiding nodig. Sterker nog: geheel BLANCO verschijnen werkt vaak in je voordeel!


"Verrassend hoe ik - zonder enige schrijfervaring - zulke rake en veelzeggende teksten kan produceren. Het is fijn om tijd en aandacht te besteden aan wat er voor mij echt toe doet. Met de woorden die ik vind wordt alles wat 'vaag' was plots heel concreet. Dat geeft me zelfvertrouwen en energie."
Marise

Hoe ziet een dag Onbekommerd Schrijven eruit?

Deze workshop duurt bijna vier volle dagen. Dagelijks schrijven we - verspreid over de dag - vier uur lang in groepsverband: je krijgt opdrachten die de woorden doen rollen, of juist opdrachten die verdieping geven. Hier heb je ook de kans om je teksten voor te lezen (als je dat wilt) of te luisteren naar werk van anderen (ter inspiratie!). De laatste twee dagen werk je ook beeldend (wanneer je illustraties wilt toevoegen) en krijg je praktische instructies over het  maken van een boekwerk. We werken - wanneer het weer het toelaat - buiten, of binnen in het atelier.

Naast het schrijven in groepsverband is er voldoende tijd om te wandelen, een dutje te doen, te lezen, een uitstapje te maken, of om lekker verder te schrijven wanneer je in de flow zit.

Accommodatie & maaltijden

We overnachten in het vakantiehuis van Studio Onbekommerd. Het ligt zeer rustig in een bosrijke omgeving in de Eifel (305 km vanaf Utrecht). Je kunt overnachten in een 2- of 4-persoonskamer of - als je wat meer privacy wilt - in je eigen kampeermiddel (tent/caravan/camper). Meer informatie over het huis en de omgeving vind je HIER.
De (vegetarische) maaltijden en koffie/thee-pauzes zijn inbegrepen. Hulp in de keuken is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld.

Alles op een rij:

*Wat? 4-daagse workshop Onbekommerd Schrijven 'Schrijf je eigen dichtbundel'
*Wanneer? 7 t/m 10 augustus  2018
*Waar? Oberehe-Stroheich, Duitsland. 305 km. vanaf Utrecht. Meer info vind je HIER.
*
Groepsgrootte? 5 -15 personen
*Kosten? € 545,=, incl. overnachten in het huis, (vegetarische) maaltijden, koffie/thee, 4x4 uur schrijfsessies, materialen boekwerk. Overnacht je in je eigen kampeermiddel? Dan krijg je € 30,= korting. !!!VROEGBOEKKORTING: € 25,00 bij aanmelding vóór 1 juni 2018!!!

Meedoen? Klik hieronder om je aan te melden:

Veelgestelde vragen:

'Ik heb nog geen enkele schrijfervaring. Kan ik dan meedoen met deze workshop?'
Jazeker! Bij Onbekommerd Schrijven doet het er niet toe of je veel of weinig (of geen) ervaring hebt. We schrijven naar aanleiding van wat zich ter plekke aandient en geloof me: er dient zich ALTIJD iets aan! Als beginnend schrijver zul je het plezier ontdekken van het onder woorden brengen van wat in jou leeft. Als gevorderd schrijver word je altijd weer verrast door dat wat je hooguit vermoedde, maar nog niet kon duiden.

"Ik heb helemaal geen fantasie om verhalen te verzinnen"
Goed nieuws: we gaan helemaal geen verhalen schrijven! Met Onbekommerd Schrijven draait het om het laten ontstaan van teksten in plaats van ze te bedenken. Dan borrelen dus alleen de dingen boven die JOU bezig houden; jouw ervaringen, gedachten, ideeën... Daar valt heel veel over te schrijven. Vervolgens maken we de tekst eerder korter dan langer en maken hierbij gebruik van verschillende dichtvormen. We borduren uitsluitend voort op woorden die voor onszelf van waarde zijn. Dat maakt Onbekommerd Schrijven onvermijdelijk inspirerend voor iedereen.

"Ik vind het moeilijk om mijn eigen werk serieus te nemen en vind het al gauw 'stom'."
Ai, een veelvoorkomend euvel. Het klopt: het is vaak makkelijker om je eigen werk af te kraken dan op zoek te gaan naar de waarde ervan. Het leuke van Onbekommerd Schrijven is echter dat je niet van te voren al gaat nadenken 'wat je ervan vindt'. Je zorgt eerst voor tekst, zonder daarbij na te denken. Dan heb je dus al iets concreets op papier wanneer je gaat bekijken wat je ermee kunt. Daarmee ben je jezelf een stap voor: je leert zo je oordeel uit te stellen en juist te kijken naar wat waardevol is voor jou.

"Ik houd mijn teksten het liefste voor mezelf. Pas ik dan wel in zo'n groep?"
Ja hoor. Tijdens deze workshop is het belangrijk dat je zonder enige terughoudendheid ALLES opschrijft wat in je opkomt. Dat gaat het beste wanneer je weet dat niemand je teksten ooit zal lezen of horen. In principe schrijf je dus echt voor jezelf en hoef je niets te delen in de groep.  Het voorlezen van je werk doe je overigens ook niet om het te laten 'beoordelen', maar puur om de woorden te laten klinken. Uitgesproken woorden hebben een hele andere lading dan opgeschreven woorden, dus het uitspreken (met of zonder publiek) kan je ook helpen om je teksten te verfijnen. En ook al lees je niets voor, het schrijven in een groep zorgt voor een prettige sfeer en concentratie.

Meedoen? Klik hieronder om je aan te melden:

Wist je dit?

Onbekommerd Schrijven is meer dan schrijven alleen: wie Onbekommerd Schrijft traint zijn 'creatieve kompas': niet te snel een oordeel vellen, maar juist met een nieuwsgierige en open blik de wereld in kijken. Kwaliteiten herkennen, mogelijkheden zien en hoofd- van bijzaken kunnen onderscheiden. Kortom: na een paar dagen Onbekommerd Schrijven sta je stevig met beide voeten op de grond; met meer zelfvertrouwen en een milde blik.

‘Superleuk om te doen! Voor je het weet stroom je over van woorden die verborgen waren. Het is een manier om jezelf zichtbaar te maken door gewoon onbevangen te gaan schrijven.’
Marjolijn

Meedoen? Klik hieronder om je aan te melden:

Nog vragen? Bel me op. of stuur een mailtje. Ik hoor graag van je!
En: kijk ook eens bij de andere meerdaagse vakantie-activiteiten!

06-23863388
info@studioonbekommerd.nl