Onbekommerd Schrijfcafé met diner

"Het leven is vurrukkulluk"

Onbekommerd Schrijfcafé-met-diner

Onbekommerd Schrijven en genieten van een heerlijk diner: vurrukkulluk! We laten ons deze avond inspireren door het werk van Remco Campert.  Ik houd al jaren ENORM van zijn werk (wie niet?): zowel zijn poëzie als zijn proza zijn een genot om te lezen. Zijn werk is bescheiden, grappig, kwetsbaar en GROOTS tegelijkertijd.

Waar Campert gelezen wordt, gaat onvermijdelijk de zon schijnen.

Om mee te doen met dit bijzondere Schrijfcafé hoef je NIETS van Campert gelezen te hebben: je mag volledig onvoorbereid komen. Op de avond zelf dompelen wij ons onder in Campertse sferen: we lezen en beluisteren treffende uitspraken, verhaalfragmenten en poëzie. Zo leggen we een ideale bodem voor een avondje Onbekommerd Schrijven.

"Je bedenkt niet vooraf wat je gaat schrijven, maar maakt juist ruimte voor wat zich aandient. Dat maakt Onbekommerd Schrijven zo ontspannend, verrassend en ontzettend leuk!"
Marjolein

Onbekommerd Schrijven?

Onbekommerd Schrijven is inspirerend en verhelderend. Je denkt niet zo zeer na over wat je gaat schrijven, maar laat je verrassen door de woorden die uit je pen rollen. Al schrijvende wordt concreet wat nog vaag was en zie je plots glashelder wat voor jou hoofd- en bijzaken zijn.

 

Iedereen kan Onbekommerd Schrijven. Ik zorg voor eenvoudige en korte schrijfopdrachten, vaak in de vorm van zinnen die je af mag maken. Jij denkt niet na en schrijft  het eerste wat in je opkomt. Fouten kun je niet maken. Spel- of taalfouten? Geen probleem. Mooie zinnen? Niet nodig! Je schrijft voor jezelf dus het is precies goed zoals jij het doet. Pas achteraf kijk je met je nieuwsgierige blik naar je schrijfsels: je 'filtert' alle belangrijke woorden uit jouw schrijfsels en plots blijken ze GEWELDIG materiaal voor teksten en/of gedichten!

Dit neem je na afloop mee:

*een vurrukkullukke (hernieuwde) kennismaking met het werk van Campert
*ruimte in je hoofd
*een glimlach in je lijf
*mooie teksten die je raken...en ***BONUS***:
*je leert ook nog iets over verschillende dichtvormen!

Martin en Astrid verzorgen een vurrukkulluk 3-gangendiner

Doe je mee?
Datum: donderdag 12 april van 18.00 tot 21.00 uur
Meenemen: pen en papier
Locatie: Proeflokaal Op d'n Oek, Nieuwe Bogerdstraat 2, Zierikzee
Kosten: € 39,50, inclusief diner (vlees/vis/vega), 2 drankjes & koffie of thee na afloop.
Let op: liever niet via IDEAL betalen? Stuur me even een mailtje: info@studioonbekommerd.nl

Klik hieronder om je aan te melden:

Kan je deze keer niet meedoen, maar wil je wel op de hoogte blijven van de schrijfactiviteiten van Studio Onbekommerd?
Meld je dan HIER aan voor de mailinglijst!

Veelgestelde vragen:

"Ik heb helemaal geen fantasie om verhalen te verzinnen"
Goed nieuws: we gaan helemaal geen verhalen schrijven! Er zijn Schrijfcafé's die zich wel op fictie richten, maar in het Onbekommerd Schrijfcafé draait het juist om het laten ontstaan van teksten in plaats van ze te bedenken. Het gaat over de dingen die JOU bezig houden; jouw ervaringen. Daar valt heel veel over te schrijven. Vervolgens maken we de tekst eerder korter dan langer en maken hierbij gebruik van verschillende dichtvormen. We borduren uitsluitend voort op woorden die voor onszelf van waarde zijn. Dat maakt Onbekommerd Schrijven onvermijdelijk inspirerend voor iedereen.

"Ik heb nog nooit geschreven. Is dit wel wat voor mij?"
Je hebt geen enkele schrijfervaring nodig. Het enige wat je nodig hebt is jezelf. Precies zoals jij op dit moment bent. Met of zonder schrijfervaring. Met of zonder fantasie. Met of zonder inspiratie. Met Onbekommerd Schrijven maak je juist de balans op. Je schrijft uitsluitend over wat je NU te binnen schiet, met alles wat daarbij hoort.

"Ik vind het moeilijk om mijn eigen werk serieus te nemen en vind het al gauw 'stom'."
Ai, een veelvoorkomend euvel. Het klopt: het is vaak makkelijker om je eigen werk af te kraken dan op zoek te gaan naar de waarde ervan. Het leuke van Onbekommerd Schrijven is echter dat je niet van te voren al gaat nadenken 'wat je ervan vindt'. Je zorgt eerst voor tekst, zonder daarbij na te denken. Dan heb je dus al iets concreets voor je gaat bekijken wat je ermee kunt en daarmee ben je jezelf een stap voor. Deze manier van schrijven is overigens een hele goede oefening in het uitstellen van je oordeel.

"Ik houd mijn teksten het liefste voor mezelf. Pas ik dan wel in zo'n groep?"
Zeker! Het belangrijkste tijdens een schrijfcafé is dat je zonder enige terughoudendheid ALLES mag opschrijven. Dat gaat het beste wanneer je weet dat niemand je teksten ooit zal lezen of horen. Desondanks komt het regelmatig voor dat er pareltjes geproduceerd worden die erom vragen om gehoord te worden. In dat geval mag je ter plekke besluiten om voor te lezen. En ook al lees je niets voor, het schrijven in een groep zorgt voor een prettige sfeer en concentratie.

'Onbekommerd Schrijven geeft ruimte in je hoofd' - 

 

"Verrassend hoe ik - zonder enige schrijfervaring - zulke rake en veelzeggende teksten kan produceren"
Marise