Onbekommerd Ontspannen

Onbekommerd Ontspannen

***Ruimte voor Rust en Stilte en Weinig Doen***

"Al heel lang leeft in mij de wens om zo weinig mogelijk te doen.
Maar hoe gaat het met die dingen: het komt er niet van. (...)" 

Uit 'Weinig doen' van Remco Campert.

Heb je zin om:

*** even pas op de plaats te maken?
*** helemaal uitgerust de zomer af te sluiten?
*** tijd te nemen voor wat op dit moment aan de orde is?
*** gezond te eten en zowel fysiek als mentaal te ontspannen?
Kortom: wil je even alles laten voor wat het is en helemaal tot rust komen?

Dan is Onbekommerd Ontspannen iets voor jou!

Deze zomer komt het er wèl van: drie dagen maken we alle ruimte voor rust en stilte. We houden onze aandacht dicht bij ons lichaam: onze zintuigen spelen de hoofdrol! Zij vertellen ons wat we nodig hebben en wat er op dit moment van belang is. Zo komen we zowel fysiek als mentaal tot rust.

We doen dit op verschillende manieren: door regelmatig letterlijk stil te zijn, maar ook door onszelf zacht en mild te benaderen. Onbekommerd genieten van de zon op je gezicht, de geur van het bos, lekker eten...Voor nog meer ontspanning kan je - als je wilt - iedere dag aansluiten bij een wandeling en/of creatieve activiteit. Je bent vrij om je dagen op eigen wijze in te vullen en uitgebreid te genieten van dutjes, lezen, schrijven, mediteren of waar je ook maar behoefte aan hebt.

Hoe werkt het?

 

Als beeldend kunstenaar en yoga-docent geloof ik in niets anders dan ontspanning. Hoe meer je in staat bent om te ontspannen, hoe beter je lichaam zich kan herstellen en hoe meer ruimte er ontstaat om te ervaren wie je werkelijk bent. In deze dagen maken we ruimte voor ontspanning op verschillende manieren: we beginnen en eindigen de dag met zachte, dynamische oefeningen en een stiltemeditatie. We zijn ook letterlijk stil tijdens de maaltijden en van 9 uur 's avonds tot na het ontbijt. Iedere dag kan je bovendien aansluiten bij een wandeling door de natuur en een creatieve en/of bezinnende workshop. We eten vegetarisch en veel groenten en fruit. Uiteraard bepaal je zelf aan welke activiteiten je wilt deelnemen.

 

"Wat ik meeneem van de lessen van Ellen, is dat het helemaal niet zo ingewikkeld, zwaar en heftig hoeft te zijn om wat wijzer te worden."
Leone

Voor wie?

Onbekommerd Ontspannen is voor iedereen die toe is aan een moment van bezinning. Of je nu fysiek of mentaal vermoeid bent (of allebei): je zult versteld hoe je ervan opknapt om drie dagen uit de dagelijkse haast te stappen. Je hoeft daarbij geen ander doel te hebben dan dat: gun jezelf de rust, volg je zintuigen en ervaar wat dit voor je doet. Na drie dagen voel je je energiek in je lijf en helder in je hoofd.

Accommodatie

We overnachten in het vakantiehuis van Studio Onbekommerd. Het ligt zeer rustig aan de bosrand in de Eifel (305 km vanaf Utrecht). Je kunt overnachten in een 2- of 4-persoonskamer of - als je wat meer privacy wilt - in je eigen kampeermiddel (tent/caravan/camper). Meer informatie over het huis en de omgeving vind je HIERMaak je gebruik van je eigen kampeermiddel, dan kan je gebruik maken van het sanitair in het vakantiehuis. De (vegetarische) maaltijden en koffie/thee-pauzes zijn inbegrepen. Hulp in de keuken is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld.

Alles op een rij:

*Wat? 'Onbekommerd Ontspannen
*Wanneer? 15 - 18 augustus  2018
*Waar? Oberehe-Stroheich, Duitsland. 305 km. vanaf Utrecht. Meer info vind je HIER.
*
Groepsgrootte? 5 -15 personen
*Kosten? € 390,=, incl. overnachten in het huis, (vegetarische) maaltijden, koffie/thee, dagelijks meditatief bewegen, stiltemeditaties, natuurwandeling en creatieve activiteit. Overnacht je in je eigen kampeermiddel? Dan krijg je € 25,= korting. !!!VROEGBOEKKORTING: € 20,00 bij aanmelding vóór 1 juni 2018!!!

Meedoen? Klik hieronder om je aan te melden:

Veelgestelde vragen:

"Drie dagen rust lijkt me wel wat, maar ik heb geen enkele ervaring met yoga of meditatie of zweverig gedoe. Is dit dan wel iets voor mij?"
Tja, ik weet natuurlijk niet precies wat je bedoelt met 'zweverig gedoe', maar ervaring met yoga of meditatie hoef je in elk geval niet te hebben. Mijn filosofie is heel eenvoudig: het lichaam herstelt zichzelf wanneer het de kans krijgt en onze zintuigen zijn daarbij ons belangrijkste kompas. Wat mij betreft is daar niets zweverigs aan, want het gaat - heel concreet - om wat jij ervaart. Je kunt dus zeker zonder enige voorkennis of -ervaring meedoen met Onbekommerd Ontspannen. Dat neemt niet weg dat het soms confronterend kan zijn wanneer je plots weinig afleiding meer hebt. Maar - ervaring of niet - daar krijgen we allemaal mee te maken!

"Wat moet ik me voorstellen bij de creatieve en bezinnende workshops?"
Als beeldend kunstenaar ben ik ervan overtuigd dat creativiteit meer is dan het maken van kunstwerken. Wie werkelijk creatief is heeft een wijde blik, is nieuwsgierig, oordeelt niet snel en ziet dus meer mogelijkheden en verbanden. Ofwel: iemand die creatief is heeft een ontspannen blik. Ik bied dus graag creatieve workshops aan die die ontspannen blik in mensen wakker maakt. We doen dit bijvoorbeeld door een workshop land-art (op locatie werken met materialen die je ter plekke vindt), speksteen snijden (heel meditatief!) of Onbekommerd Schrijven (een hele snelle en leuke manier om iets concreet te maken dat in jou leeft). Maar het zou heel goed kunnen dat ik ter plekke iets anders bedenk 🙂

"Het lijkt me fijn om deze dagen juist te gebruiken om wat werk af te maken. Is dat mogelijk?"
Je hoeft je deze dagen in elk geval niet te bekommeren om eten koken, boodschappen doen en sociale verplichtingen. Wat dat betreft heb je voldoende tijd om alle aandacht aan je werk te besteden. Afhankelijk van het soort werk dat je in gedachten hebt, zul je alleen minder 'uit de haast' stappen, omdat je zo'n duidelijk doel voor ogen hebt. Een doel nastreven levert per definitie enige stress op en je zult dus minder tot rust komen. Aan de andere kant kan er ook een last van je schouders vallen omdat je die ene klus eindelijk hebt afgerond...Dus ja: het is zeker mogelijk om tijdens deze dagen even alle aandacht op je werk te richten. Je kunt het beste zelf beslissen of je dat op deze plek wilt doen.

"Ik houd niet van vroeg opstaan. Is dat een probleem?"
Nee hoor! Je zult dan alleen de oefeningen in de ochtend missen en ook de stiltemeditatie in de ochtend. Mocht je zelfs ná het ontbijt willen opstaan dan is dat ook geen punt: in de keuken is er altijd nog genoeg lekkers te vinden.

Meedoen? Klik hieronder om je aan te melden:

"De lessen van Ellen zijn heel verhelderend voor mij. Ik neem er vooral van mee dat ik helemaal niet zoveel hoef te denken (piekeren!), maar gewoon open kan staan voor de dingen die zich op dit moment aandienen."
Tineke

Tot slot

Heb je nog vragen, opmerkingen of ideeën? Ik hoor ze allemaal graag!
Bel me op of stuur even een mailtje en ik laat zo snel mogelijk van me horen.
En: kijk ook eens naar de andere meerdaagse vakantie-activiteiten!

Hartelijke groeten,

info@studioonbekommerd.nl
06-23863388