fête de la nature

Fête de la Nature!

In het laatste weekend van mei vieren wij Fête de la Nature: het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Tijdens dit festival kan iedereen samen de natuur beleven. Fête de la Nature is een gratis en open festival: in heel Nederland zijn er natuur-evenementen, van een speurtocht naar kevers in het bos tot guerrilla gardening of koken met wilde planten, of....een HAIKU-SAFARI!

Op vrijdagavond 25 mei wandelen we door één van de mooiste plekjes van Schouwen-Duiveland en laten we ons inspireren door de natuur, onze zintuigen en verschillende Japanse dichtvormen.

Doe mee met deze allereerste Haiku-Safari!

We gaan 'Onbekommerd Schrijven': we beginnen helemaal blanco en schrijven naar aanleiding van wat zich ter plekke aandient. Om de woorden te laten stromen krijg je eenvoudige en verrassende schrijfopdrachtjes. Na een korte uitleg over Japanse dichtvormen ontstaan uit jouw woorden de mooiste teksten. Je gaat naar huis met zelfgeschreven gedichten die je raken. Schrijfervaring is niet nodig.

Datum & tijd: 25 mei, 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Weg door Dijkwater, aan het begin van het knotwilgenlaantje.
Meenemen: pen & papier en kleding die warm genoeg is
Kosten: gratis, inclusief thee met wat lekkers

Aanmelden? Klik hieronder!

Onbekommerd Schrijven?

Onbekommerd Schrijven is inspirerend en verhelderend. Je denkt niet zo zeer na over wat je gaat schrijven, maar laat je verrassen door de woorden die uit je pen rollen. Al schrijvende wordt concreet wat nog vaag was en zie je plots glashelder wat voor jou hoofd- en bijzaken zijn.

Iedereen kan Onbekommerd Schrijven. Ik zorg voor eenvoudige en korte schrijfopdrachten, vaak in de vorm van zinnen die je af mag maken. Jij denkt niet na, en schrijft  het eerste wat in je opkomt. Fouten kun je niet maken. Spel- of taalfouten? Geen probleem. Mooie zinnen? Niet nodig! Pas achteraf kijk je met je nieuwsgierige blik naar je schrijfsels en laat ze tot je spreken. Je laat je echt verrassen door je eigen woorden en schikt deze tot pareltjes van gedichten.

Ervaringen van anderen:

‘Onbekommerd Schrijven betekent plezier in ontdekken waar je begint en eindigt. Luchtig en gemakkelijk schrijven’ - Carola

‘Superleuk om te doen! Voor je het weet stroom je over van woorden die verborgen waren. Het is een manier om jezelf zichtbaar te maken door gewoon onbevangen te gaan schrijven.’ - Marjolijn

‘Ik denk vaak in kringetjes; alsof ik in mijn niet bestaande staart probeer te bijten. Deze schrijfopdrachtjes doorbreken dit direct. Ik ga dit vaker doen!’ - Luuk

Aanmelden? Klik hieronder!

Meer Onbekommerd Schrijven?
Elke derde donderdag van de maand is er een Onbekommerd Schrijfcafé in Zierikzee!
Meer informatie vind je HIER.